Winschoter schooltheater

Vrijdag 13 april zijn we met 37 kinderen naar een voorstelling van het Winschoter schooltheater in de Klinker geweest. Dit werd gespeeld door o.a. een groep bevlogen leerkrachten.
Ik vertelde dat we naar het stuk Oma's kolderzolder gingen (Julia zei: we kunnen ook wel naar mijn oma, die heeft ook een zolder en veel spullen). Tijdens een zoektocht op oma's zolder komt Sara in aanraking met heuse boefjes. Die van alles beleven. Het was een stuk met veel muziek, dans en vooral speelplezier. Volgens mij hebben de kinderen echt genoten. Na afloop zei een jongentje tegen een speler dat hij zondag weer kwam..... leuk wat is er dan? Nou gewoon naar julie!
​En gelukkig waren er genoeg vaders en moeders die voor ons wilden rijden. Nog hartelijk dank hiervoor.

Boomplantdag

Donderdag 29 maart heeft groep 2 voor boomplantdag een beukenhaag geplant en groep 1 heeft daarbij flink geassisteerd. Een gat graven, tuingrond erbij, koemestkorrels en de haag kan groeien. Tegelijkertijd de moestuinbakken netjes gemaakt met potgrond en over een paar weken kunnen we die gaan bewerken.
​Groep 2 kreeg nog een aandenken: zonnebloemen of radijsjes om thuis te kunnen opkweken. En gelukkig had groep 8 een juiste berekening gemaakt voor de hoeveelheid potgrond die we nodig hadden.

Landelijke opschoondag

Woensdag 28 maart hebben we met alle groepen meegedaan aan de landelijke opschoondag. Materiaal gekregen van Nederland schoon en de gemeente. Dus goed "uitgerust" gingen we allemaal op pad en ieder groepje had een eigen route. Zo hebben we Nieuwolda weer helemaal "spic en span" gemaakt. Na afloop allemaal een broodje knakworst. En complimenten voor de samenwerking, want het waren gemengde groepen. En natuurlijk dank aan de ouders die een groepje hebben begeleid.

Bezoek aan de bibliotheek

Dinsdag 13 februari zijn de groepen 1 en 2 naar de bibliotheek in Midwolda geweest.

​We hebben eerst naar het boek : Marcs grote gevaarlijke tanden, geluisterd d.m.v. het vertelkastje. Krokodil Marc joeg iedereen de stuipen op het lijf.
​Daarna gingen we in groepjes uiteen en deden we een "spellencircuit" dat uit zes onderdelen bestond: letters vissen, boeken zoeken, i padspellen, de letter k ( van krokodil ) knutselen. Het was een leerzame ochtend en de kleuters hebben genoten.

Carnaval

Woensdag 21 februari vierden we carnaval in het hoge noorden op obs Letterwies met de groepen 1,2,3 en 4. Ze kwamen o.a. verkleed als agent, piraat, prinses, cowboy. Eerst liepen ze allemaal over de 'catwalk', daarna geknutseld en op het eind van de ochtend dansen en springen o.a. op het lies 'Hallo allemaal'. En natuurlijk nog in polonaise langs de andere groepen. Het was een geslaagde ochtend.

Kerststukje maken

Donderdag 21 december hebben we met alle groepen kerststukjes gemaakt.
Klassedoorbrekend dus o.a. groep 1, 6 en 8, zodat ze elkaar konden helpen met knippen, snoeien en versieren. Maar vooral goed samenwerken.
Eerst hebben ze o.a. in hun bakjes taxus, conifeer, hulst (maar dat prikte..) kornoelje geprikt. En als je geen oase meer kon zien, dan versieren. We hadden ballen, linten, glitters in alle kleuren van de regenboog. Daarna een label met je naam eraan, en evt. nog wat spuitglitter of sneeuw.
De hulpmoeders en juffen waren erg tevreden over de resultaten, maar vooral was het een gezellige ochtend.

Pietenochtend

Woensdag 29 november hebben we met de kleuters en groep 3 onze Pietenochtend gehad. We hadden 8 verschillende onderdelen via een rouleersysteem.

We hebben o.a. pepernoten gebakken in de klas en nog een serie bij de oma van Thom zodat ook de andere klassen nog konden proeven. We hebben allemaal een muts gemaakt met daarop, om het de Sint gemakkelijk te maken de eigen naam erop, pepernoten sjoelen, programmeren met Botje Bij, een pepernotenbeker gemaakt. Dus heel erg druk.
Daarna pietengym met een hele  grote schommel, pakjes gooien, klimmen over het dak en nog veel meer.
Dit jaar geen diploma maar ze deden het zo goed dat alle kinderen een mooi speldje van Piet hebben gekregen.
En heel veel ouders hebben geholpen daarom konden we ook zo veel doen.
Zoals een kleuter opmerkte: “de mooiste dag van de wereld

Pietengym

Groep 1-2-3 hebben heuse pieten in de groep. In de gymzaal lieten ze allemaal hun pietenskils zien. Over daken lopen, klimmen en varen. Het was weer een fijne ochtend.

Beweegdiploma

Vrijdag 24 november hebben wij allemaal ons Nijntje beweegdiploma behaald. We hebben 10 weken lang, 2 keer per week, flink geoefend samen met juf Angela van het Huis van de Sport.
We kunnen nu o.a. duikelen, koprollen, klauteren, diepspringen. Eerst vonden kinderen bepaalde onderdelen eng, maar toch probeerden ze het allemaal. Maar altijd stond de veiligheid voorop. Het resultaat mocht er zijn: allemaal een diploma en een mooie tas. En natuurlijk applaus van ouders, opa’s en oma’s. We zijnheel trots op deze groep.

Sint Maarten in zorgcentrum 't Hamrik

Vrijdag 10 november zijn we met de onderbouw naar zorgcentrum 't Hamrik geweest. De bewoners zaten allemaal al klaar. En daar hebben we dus onze lampions laten bewonderen.
We hebben allerlei Sint Maarten liedjes gezonden zoals: mien lutje lanteern, kip kap kogel, 11 november (deze daarna nog samen met de bewoners) en een paar kinderen hebben nog een opzegversje gedaan. Daarna werden we vreselijk verwend!

Lampion maken

Woensdag 1 november zijn we met groep 1, 2 en 3 naar het Hamrik geweest. Hier hebben we samen met de bewoners aan onze lampions gewerkt. Raffia knopen voor de rand aan de lampion en het een en ander uitprikken. De samenwerking verliep prima. Daarna werden we nog getrakteerd op iets lekkers.

Bovenschoolse organisatie