Nieuws

SOOOG Magazine - februari 2024

Gepubliceerd door: SOOOG
Opgroeien doe je maar één keer! Opgroeien vraagt in deze snel veranderende wereld zowel thuis als op het kindcentrum om een sterkte en stabiele pedagogische basis. 
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante artikelen.
 

SOOOG Courant

Gepubliceerd door: SOOOG
Met trots delen wij de ‘SOOOG Courant 2022’, de publieksversie van het bestuursverslag. Met deze courant legt SOOOG verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen kalenderjaar.
 

Schoolreis

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Maandag zijn alle groepen op schoolreis geweest naar Drouwenerzand. Het was een gezellige dag met elkaar. 
 

Paasviering

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
  Pasen Vanochtend vierden we samen Pasen op school. Eerst werd er een stevige bodem gelegd met het paasontbijt. Daarna waren er 5 activiteiten die de groepen leerlingen bij langs gingen. Notenschieten, broodjes bakken, eierenlopen, knutselen en lekker spelen in de gymzaal. Ook de paashaas kwam nog even langs met paaseitjes. Het was een gezellige ochtend, we bedanken alle (groot) ouders voor hun hulp!
 

Projectweek bouwen

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
    Tijdens de projectweek zag het schoolplein van Kindcentrum Letterwies in Nieuwolda er wat anders uit dan normaal. Er werden namelijk een heleboel hutten gebouwd door de leerlingen. De gehele week stond namelijk in het teken van bouwen.
 

Bezoek schooltheater

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Op donderdag 23 maart zijn de onderbouwgroepen 1 t/m 4 naar theater de Klinker geweest voor een bezoek aan het Winschoter Schooltheater. Voor velen was het een eerste kennismaking met toneel en theater, dus was het wel spannend! We hebben genoten van een prachtig verhaal over het neuzenvolk die samenwerkten om de sterren weer licht te laten geven. Een hele belevenis!
 

Buitenlessen

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Op Letterwies proberen we regelmatig lessen buiten te geven. Nu het wat lekkerder weer wordt, kan dat gelukkig ook wat vaker!
 

Sinterklaas op Letterwies

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Sint viering op Letterwies!De twee pieten waren al vroeg op school te vinden. Maar.. Waar was de Sint? De leerlingen vonden hem nog slapend in 't Hamrik! Gelukkig hebben we fijn samen met de Sint het feest kunnen vieren op school.
 

Leerlingenraad

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Op school hebben we sinds februari een leerlingenraad. De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen, adviseren en beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. De raad baseert zich daarbij op de ideeën, voorstellen, vragen, moeilijkheden en klachten van alle leerlingen. Uit iedere midden- en bovenbouwgroep zijn er bij het begin van het schooljaar weer 2 leerlingen gekozen voor in de raad. De leerlingenraad stelt zich hieronder aan u voor!
 

Schoolontbijt

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 7 - 11 november 2022 schuiven kinderen in Nieuwolda op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten.
 

Taallokaal

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en daarmee ook het gebruik van ons nieuwe taallokaal. Met verschillende taalactiviteiten van juf Marlies en juf Nina werken de groepen 3 t/m 8 aan taalbegrip en woordenschat.  
 

Boekenmarkt

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Vandaag was het tijd om alle boeken die thuis niet meer gelezen werden, te ruilen voor een ander mooi exemplaar! Alle kinderen uit de groepen 1 t/m 6 deden mee, velen hadden boeken meegenomen en iedereen is met een stapel 'nieuwe' boeken tevreden huiswaarts gegaan. Door de regen konden we helaas niet op het schoolplein de kleedjes uitstallen, maar gelukkig was er meer dan genoeg plek in de sporthal. Met een beker ranja en een mooi gekleurd fruitspiesje was deze ochtend een groot succes. Voor herhaling vatbaar!
 

Project Afval

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
Alle leerlingen hebben gewerkt en geleerd over Afval. 
 

Voorleeswedstrijd groep 7/8

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Ook de kinderen van Letterwies namen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes.  
 

Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Van 30 september tot 11 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen in de klas spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.  
 

Samenwerking met de Dierenborg

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Vanaf najaar 2020 werken we eens per maand samen met de Dierenborg. De leerlingen verzorgen daar de dieren, we geven de dieren eten, maken de hokken schoon en vegen de paden. Op deze manier zoeken we verbinding met de natuur en onze omgeving, iets wat we op Letterwies hoog in het vaandel hebben staan. 
 

 Kindcentrum Letterwies

Directeur: Alexander Schipper

Meidoornstraat 20
9944 AR Nieuwolda

0596 - 54 12 65

obsletterwies@sooog.nl