Nieuws Groep 7-8

14

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we bezoek gehad van schrijfster Caja Cazemier. Ze heeft veel verteld over haar boek "Familiegeheim". Dit boek heeft ze samen met Martine Letterie geschreven. Veel van het boek is waargebeurd, maar de beide schrijfsters hebben zelf ook situaties verzonnen. Nadat Caja veel verteld had over haar boek, kregen de kinderen de opdracht plaatjes over het boek aan een waslijn te hangen. Aan de ene kant moesten de kinderen de waargebeurde situaties ophangen en aan de kant de verzonnen situaties. Ook konden de leerlingen veel vragen stellen aan de schrijfster, zoals: 'Hoe bedenkt u een onderwerp? Schrijft u nu ook een boek? Verdient u veel geld met de verkoop van boeken?' Caja nam de tijd om alle vragen te beantwoorden en de kinderen luisterden aandachtig. Het was een leuke, leerzame ochtend!

Meer foto's staan in het fotoalbum van groep 7-8.

Bovenschoolse organisatie