Streetwise

20 april was ABWB Streetwise bij ons op school. Het programma heet Blik en Klik. De kinderen weten nu alles over uitkijken en veilig zitten in de auto.

Winschoter schooltheater

Vrijdag 13 april zijn we met 37 kinderen naar een voorstelling van het Winschoter schooltheater in de Klinker geweest. Dit werd gespeeld door o.a. een groep bevlogen leerkrachten.
Ik vertelde dat we naar het stuk Oma's kolderzolder gingen (Julia zei: we kunnen ook wel naar mijn oma, die heeft ook een zolder en veel spullen). Tijdens een zoektocht op oma's zolder komt Sara in aanraking met heuse boefjes. Die van alles beleven. Het was een stuk met veel muziek, dans en vooral speelplezier. Volgens mij hebben de kinderen echt genoten. Na afloop zei een jongentje tegen een speler dat hij zondag weer kwam..... leuk wat is er dan? Nou gewoon naar julie!
​En gelukkig waren er genoeg vaders en moeders die voor ons wilden rijden. Nog hartelijk dank hiervoor.

Nationale Buitenlesdag

10 april was de nationale buitenlesdag. Ook groep 3 en 4 deden mee.

Voor rekenen hebben weer eerst de getallen 1 t/m 100 neergelegd. Daarna in groepjes per kleur de sommen bij een goed antwoord gelegd.
​Voor spelling/dictee keken we goed naar de plaatjes en schreven het woord op bij de goede categorie.
​Zo hoorde zwaai bij de haai woorden en barst bij de worst woorden.

​Al met al een heerlijk dagje in de zon.

Goede vrijdag

Op goede vrijdag hadden we een leuke ochtend. Eerst een leuke gymles, daarna lekker eten en als laatste knutselen.
​We maakten een mooi paashaasje met een lichtje als neus.

Landelijke opschoondag

Woensdag 28 maart hebben we met alle groepen meegedaan aan de landelijke opschoondag. Materiaal gekregen van Nederland schoon en de gemeente. Dus goed "uitgerust" gingen we allemaal op pad en ieder groepje had een eigen route. Zo hebben we Nieuwolda weer helemaal "spic en span" gemaakt. Na afloop een broodje knakworst. En complimenten voor de samenwerking, want het waren gemengde groepen. En natuurlijk dank aan de ouders die een groepje hebben begeleid.

Carnaval

Woensdag 21 februari vierden we carnaval in het hoge noorden op obs Letterwies met de groepen 1,2,3 en 4. Ze kwamen o.a. verkleed als agent, piraat, prinses, cowboy. Eerst leipen ze allemaal over de 'catwalk', daarna geknutseld en op het eind van de ochtend dansen en springen o.a. op het lied 'Hallo allemaal'. En natuurlijk nog in polonaise langs de andere groepen. Het was een geslaagde ochtend.

Letterfeest

De kinderen van groep 3 zien dat het Letterbord vol is. We hebben nu alle letters gehad. Tijd voor een feestje...... een letterfeest met letterkoekjes. De klas was mooi versierd met slingers en zelfs de papa's en/of mama's kwamen even kijken.
​In de klas dede we natuurlijk een letterbingo en nog meer spelletjes met letters. Maar het leukste waren de letterpuzzels in de gymzaal.

​We sloten de dag af met een letterdiploma uitgereikt door Meester Alexander.

Kerststukje maken

Donderdag 21 december hebben we met alle groepen kerststukjes gemaakt.
Klassedoorbrekend dus o.a. groep 1, 6 en 8, zodat ze elkaar konden helpen met knippen, snoeien en versieren. Maar vooral goed samenwerken.
Eerst hebben ze o.a. in hun bakjes taxus, conifeer, hulst (maar dat prikte..) kornoelje geprikt. En als je geen oase meer kon zien, dan versieren. We hadden ballen, linten, glitters in alle kleuren van de regenboog. Daarna een label met je naam eraan, en evt. nog wat spuitglitter of sneeuw.
De hulpmoeders en juffen waren erg tevreden over de resultaten, maar vooral was het een gezellige ochtend.

Toneelstuk kerstviering

Groep 3 heeft voor de kerstviering een toneelstuk ingestudeerd. Het gaat over een boompje dat niet tevreden is. Hij wil graag blaadjes van goud, maar die worden gestolen. Zo wenst hij allerlei bladeren, maar steeds gaat het mis. Op het laatst heeft hij zijn naaldjes terug en wordt hij een kerstboom. Eind goed, al goed.

Pietengym

Groep 1-2-3 hebben heuse pieten in de groep. In de gymzaal lieten ze allemaal hun pietenskils zien. Over daken lopen, klimmen en varen. Het was weer een fijne ochtend.

De boot van Sinterklaas

In groep 3 staat een boot. De kinderen hebben hem zelf in elkaar geplakt. Straks wordt het natuurlijk de boot van ...... Sinterklaas

Herfstwandeling

Deze herfst hebben we samen met groep 1 en 2 een Herfstwandeling gemaakt. Met alle natuurspulletjes hebben we in een hoepel een mooi schilderij gemaakt. Ziet u wat het is? laugh

Spelletjes

In groep 3 begint het echte leren: schrijven, lezen en rekenen. Maar er is gelukkig genoeg tijd voor spelletjes. En daar leren ze veel meer van wink

Gym

Groep 3 gymt samen met groep 4 en 5. We zorgen voor afwisselende lessen. Tikspelen, balspelen, maar ook met groot materiaal. Balanceren bijvoorbeeld. Ze kunnen elkaar goed helpen.

Sint Maarten in zorgcentrum 't Hamrik

Vrijdag 10 november zijn we met de onderbouw naar zorgcentrum 't Hamrik geweest. De bewoners zaten allemaal al klaar. En daar hebben we dus onze lampions laten bewonderen.
We hebben allerlei Sint Maarten liedjes gezonden zoals: mien lutje lanteern, kip kap kogel, 11 november (deze daarna nog samen met de bewoners) en een paar kinderen hebben nog een opzegversje gedaan. Daarna werden we vreselijk verwend!

Bovenschoolse organisatie