Search

Ontdekkend leren

Op vrijdagmiddag zijn de kinderen van groep 5 bezig met ontdekkend leren. Hierbij komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. De kinderen moeten samen op zoek naar een oplossing voor problemen en vragen. Zo hebben zij een toren gebouwd van enkel papier en plakband, een dierenverblijf ontworpen en gebouwd, zelf muziek instrumenten gemaakt en nog veel meer!

    

     

    

  

 

Streetwise

Op 20 april was ANWB Streetwise bij ons op school. Groep 5 en 6 hebben meegedaan aan het programma 'Hallo auto'. De kinderen weten nu alles over de remweg van een auto en de invloed van de reactietijd op die remweg. Aan het eind van het programma mochten de kinderen zelf remmen in de lesauto van de ANWB.

    

    

 

Vlinderstruiken

Ook groep 5 heeft goed geholpen. De vlinderstruiken rondom school zijn weer gesnoeid.
​We hopen op een mooie bloei deze zomer.

      

 

Landelijke opschoondag

Woensdag 28 maart hebben we met alle groepen meegedaan aan de landelijke opschoondag. Materiaal gekregen van Nederland schoon en de gemeente. Dus goed "uitgerust" gingen we allemaal op pad en ieder groepje had een eigen route. Zo hebben we Nieuwolda weer helemaal "spic en span" gemaakt. Na afloop allemaal een broodje knakworst. En complimenten voor de samenwerking, want het waren gemengde groepen. En natuurlijk dank aan de ouders die een groepje hebben begeleid. 

Kerststukje maken

Donderdag 21 december hebben we met alle groepen kerststukjes gemaakt.
Klassedoorbrekend dus o.a. groep 1, 6 en 8, zodat ze elkaar konden helpen met knippen, snoeien en versieren. Maar vooral goed samenwerken.
Eerst hebben ze o.a. in hun bakjes taxus, conifeer, hulst (maar dat prikte..) kornoelje geprikt. En als je geen oase meer kon zien, dan versieren. We hadden ballen, linten, glitters in alle kleuren van de regenboog. Daarna een label met je naam eraan, en evt. nog wat spuitglitter of sneeuw.
De hulpmoeders en juffen waren erg tevreden over de resultaten, maar vooral was het een gezellige ochtend.

Programmeren en Robotica

   

   

                                                     

Stroomkringen

Dinsdag 14 november ging onze les over stroomkringen. Wij leerden wat open en gesloten stroomkringen zijn en gingen het zelf ook proberen! We probeerden een lampje te laten branden en dit lukte! Ons volgende doel was om 2 lampjes te laten branden en ook dit kregen wij voor elkaar! 

     

 

Verkeer

Maandag 13 november hebben wij een verkeersles gehad over verkeersborden en kruisingen. Hierna hebben wij een kleine wandeling gemaakt door Nieuwolda om te kijken welke verkeersborden er allemaal zijn en welke wij al weten! 

 

Bovenschoolse organisatie